Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Tanumshede Norra Fiber ek. för. den 2014-04-27 i Futura, Tanumshede.

Närvarande: Se bifogad närvarolista.

§ 1. Mötets öppnande.

Interimsstyrelsens ordförande Stig Kjellstorp hälsar de närvarande välkomna och förklarar mötet öppnat.

§ 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet.

Stämman beslutar

att utse Stig Kjellstorp till ordförande och Magnus Hagberg till sekreterare för mötet.

§ 3. Godkännande av röstlängd.

Stämman beslutar

att använda närvarolistan som röstlängd.

§ 4. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare.

De närvarande föreslår Per Fyrvik och Per Karlsson att justera protokollet samt som rösträknare.

Stämman beslutar

att utse Per Fyrvik och Per Karlsson att justera dagens protokoll samt till rösträknare.

§ 5. Frågan om stämman blivit utlyst i behörig ordning.

Kallelse har skickats med e-post och i vissa fall med post.

Stämman beslutar

att stämman har blivit utlyst i behörig ordning.

§ 6. Fastställande av dagordning.

Stämman beslutar

att godkänna dagordningen.

§ 7. Styrelsens årsredovisning och revisionsberättelse.

Redogjordes för styrelsens årsredovisningshandlingar och revisionsberättelsen.

§ 8. Beslut om fastställande av balansräkningen och resultaträkningen samt om disposition av årets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen.

Då några ekonomiska transaktioner inte har skett under år 2013 finns ingen balansräkning och resultaträkning att fastställa. Likaså kan inte någon disposition av vinst eller förlust ske.

§ 9. Beslut om ansvarsfrihet åt styrelsemedlemmarna.

Stämman beslutar

att ge ansvarsfrihet åt styrelsemedlemmarna.

§ 10. Frågan om arvoden till styrelseledamöterna och revisorerna.

Inga förslag eller yrkanden på arvoden har framförts, varför stämman beslutar

att några arvoden inte skall utbetalas.

§ 11. Beslut om medlemsavgift och andra avgifter.

Medlemsavgiften för år 2013 var 100 kronor per fastighet. Något förslag till ändrad avgift har inte inkommit.

Styrelsen beslutar

att medlemsavgiften för år 2014 skall vara 100 kronor per fastighet.

§ 12. Val av ordförande för en tid av ett år.

Valberedningens förslag till ordförande är Stig Kjellstorp.

Stämman beslutar att utse Stig Kjellstorp till ordförande för en tid av ett år.

§ 13. Val av övriga styrelseledamöter och eventuella styrelsesuppleanter.

Valberedningens förslag:

Ordinarie ledamöter för en tid av två år: Magnus Hagberg och Jan-Evert Mathson.

Ordinarie ledamöter för en tid av ett år: Robin Eriksson och Thure Zakariasson.

Suppleant för en tid av två år: Cecilia Kjellstorp.

Suppleant för en tid av ett år: Stefan Olofsson.

Stämman beslutar

att välja styrelseledamöter och suppleanter enligt valberedningens förslag.

§ 14. Val av revisorer och eventuell revisorssuppleant/er.

Valberedningens förslag:

Ordinarie revisorer: Siv Andersson och Kent Johansson.

Revisorssuppleant: Carl-Erik Corneliusson.

Stämman beslutar

att välja revisorer och revisorssuppleant för räkenskapsåret 2014, enligt valberedningens förslag.

Val av valberedning, lägst två och högst fem personer, varav en § 15. skall vara sammankallande.

I samband med konstituerande föreningsstämma i november 2013 valdes Kent Johansson, Per Fyrvik och Ingevald Brahm till valberedning.

Stämman beslutar

att ge ovan nämnda personer förnyat förtroende. Sammankallande skall vara Kent Johansson.

§ 16. Övriga ärenden som skall tas upp på föreningsstämman enligt lag eller föreningens stadgar och som anmälts till styrelsen senast fyra veckor före stämman.

Inga motioner från medlemmarna har inkommit.

§ 17. Mötets avslutande.

Ordförande tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat.

١.

Ordförande

1 Eng

Stig Kjefistorp

Justerat

ynite

Sekreterare Magnus Hag

Per Karlsson